Nyheter

Svenska Friidrottsförbundet, IFK Halmstad och Halmstad Garnisons IF inbjuder till Para-SM i terränglöpning på Galgberget i Halmstad lördagen den 21 oktober 2023

Inbjudan och start-PM uppdaterat med klasser för Para-SM.

Mästerskapet omfattar följande klasser:

Kvinnor 4km   (start 15.15)    S-11, S-12, S-13, I-20 och R-stående

Män 4km          (start 15.45)    S-11, S-12, S-13, I-20 och R-stående

 

Tänk på att deltagande i para-SM kräver nationell eller internationell klassificering. Beakta även gällande regler för löpning med guide (utdrag ur Appendix 1 i ”Tävlingsregler för friidrott”) som gäller för tävlande i klasserna S-11 och S-12:

  • 3.1.1: Tävlande i klass S-11 ska tävla med guide i samtliga löpgrenar. Tävlande i klass S-12 kan välja att tävla med eller utan guide.
  • 3.1.2: Guide ska bära väst under tävling.
  • 5.1.2: För att resultat med guide ska vara giltigt måste både tävlande och guide fullfölja loppet.
  • 5.1.3: Det är tillåtet för guide att ge muntliga instruktioner till tävlande under pågående lopp.
  • 5.1.4: Tävlande och guide ska vara sammankopplade med guideband som ska fästas vid handlederna på både tävlande och guide. Kroppskontakt är inte tillåtet. Guideband ska sitta kvar på handlederna tills både tävlande och guide fullföljt loppet.
  • 5.3.1: I lopp i S-klass där guide används måste tävlande nå mållinjen före guiden. Annars ska tävlande diskvalificeras.

Anmälningsformulär med para-klasser är nu uppdaterat i EasyRecord.

Karta med parkeringsmöjligheter för dig som kommer med bil!

På kartan kan du se vilka parkeringsmöjligheter som erbjuds under Terräng-SM 2023. Skriv in ”Landalavägen” eller ”Staelsbovägen” i er navigator så kommer ni rätt. Parkera endast på markerade platser eller enligt parkeringsvaktens anvisningar och vänligen observera att det är fotoförbud på försvarsmaktens områden.