Under helgen som kommer genomförs terräng-SM på Grimstafältet i Stockholms västerort. Resultaten därifrån kommer att bli viktiga dels för de individer som strävar efter att komma med i landslagen till NM i november och EM i december, dels för de klubblag som är intresserade av att resa till Oropesa del Mar på den spanska medelhavskusten där Europacupen för klubblag avgörs den 5 februari 2023. Totalt innehåller Europacupen fem lopp: Seniorlopp för män och kvinnor där tävlingssträckan är mellan 8 och 10 km, juniorlopp för pojkar och flickor födda 2004–05 där tävlingssträckan är mellan 4 och 6 km och en stafett över 4×1,5 km för seniorlag med två manliga och två kvinnliga löpare. I de individuella loppen kan varje klubb starta med tre eller fyra löpare, varav tre bidrar med poäng till lagresultatet. SFIF:s tävlingsansvarige Daniel Bergin kommer att finnas på plats vid SM-banan i Vällingby på söndag för att informera om detaljerna och betänketiden kommer att vara kort: Senast den 27 oktober måste klubbarna anmäla intresse för deltagande i Europacupen.

________________________
Daniel Bergin
Tävlingsansvarig
________________________