Den 12 februari 2023 hölls Nordenkampen i vår helt nya hall Eva Lisa Holtz Arena. Flera svenska stjärnor fanns på plats, så som Khaddi Sagnia, Maja Åskag, Tilde johansson, Fanny Roos och Henrik Larsson. Internationella stjärnor som Pål Haugen Lillefosse, Hedda Hynne, Mette Graversgaard och Eivind Prestegård Henriksen fanns också på plats. Tävlingen bjöd på fina resultat och många personbästa. I resultatlistan kan man notera att samtliga vinnarresultat utom 3 är bättre än de gamla banrekorden i Våxnäshallen!

Kvällens höjdpunkt kanske ändå var män 200m där svenske Erik Erlandsson sprang nytt svenskt inomhusjuniorrekord. Det var inte enbart svenskt inomhusjuniorrekord utan även Europeiskt inomhus U20-rekord. Stort grattis säger vi till Erik Erlandsson.

En annan svensk löpare som sprang bra på 200m var Julia Henriksson som sprang på 20.26 vilket var nytt personbästa och var enbart 11 hundradelar från det svenska inomhusrekordet. Svenskan Maja Åskag visade att hon var i god form när hon vann tresteget på nya personbästat 13.82m. Svenska stjärnan Khaddi Sagnia gjorde inte Karlstad publiken besviken utan vann längdhoppet på fin 6.66m.

På 60m rakan gick det fort för den nyblivne svenska rekordhållaren Henrik Larsson som vann 60m på fina 6.61. Henrik visar på fortsatt god form inför ISM i Malmö och IEM i Istanbul.

Sverige vann damkampen medan Norge vann herrkampen. Se resultaten från tävlingen här.

Bilder från kampen finns här.

Vi hälsar er alla välkommen åter.